Manželé předělali rodičovský dům na nadčasové bydlení

Milují oblohu, létání a klid, který vysoko v oblacích panuje. Stejného pocitu harmonie toužili dosáhnout iu sebe doma – na zemi. Interiér předělávali postupně, ale lavinu spustil obývací pokoj.

Na začátku rekonstrukce, která se is přestávkami nakonec natáhla na dva roky, stála nevinná vize přeměnit obývací pokoj. Tu později následovala kuchyň, ložnice a rozsáhlou rekonstrukcí nakonec prošly i koupelna a toaleta.

„Jde o starší rodinný, v podstatě rodičovský dům. Původní dispozici manželé doplnili dostavbou jedné místnosti, kde je v současnosti ložnice, a tak disponují rozlohou 98 m²,“ vysvětluje designérka, která měla rekonstrukci během celého období pod palcem.

hezké bydlení
Místo pro dekorace a knihy v této denní místnosti určené především pro relaxaci a setkávání s přáteli nemohly oželet. Kromě praktické stránky dotváří útulnou atmosféru.
Jelikož dům je zastíněn stromy i okolními stavbami, bylo do něj zapotřebí vnést trochu slunce, světla a tepla. „Jak jsme postupovali při plánování změn, které by do obývacího pokoje vnesly požadovanou domácí pohodu, komfort a funkčnost, investoři byli natolik uchváceni a nadšeni z možností, které jsou dnes při zařizování interiérů, že se rozhodly pro modernizaci i další části domu. To ovšem souviselo s kompletní výměnou elektroinstalací, vodoinstalací, úpravou stěn a výměnou podlah,“ pokračuje designérka Viera Henczeová.

romantické bydlení
Béžová a šedá barva navozují dojem lehkosti, svěžesti a jsou výborně kombinovatelné se světlým dřevem, ale také odvážnějšími barvami. Tlumená růžová byla snem domácí paní.
V obývacím pokoji manželé požadovali otevřený prostor pro knihy, skříňky s úložným prostorem a zejména to, aby obývací pokoj působil vzdušným, nepřeplněným dojmem, navozujícím pohodu. Jednoduše, aby se v ní božsky relaxovalo. Do ložnice potřebovali také novou, kvalitní postel a přáli si i místo pro televizi.

Young heterosexual couple choosing ceramic tiles and utensils for his home bathroom.

„V interiéru jsme chtěli zachovat osobitost a stejnou linii, která by přecházela z místnosti do místnosti. Většina prvků byla proto vyrobena na míru – od velkých kusů nábytku až po masivní konferenční stolek, který dodává moderně zařízené místnosti útulnost a hřejivost. V kuchyni jsme zvolili kompaktní stěnu se zabudovanými spotřebiči. Bohaté vnitřní vybavení skříněk, koše a výsuvné programy umožňují uložit spoustu nádobí a potravin, a přitom udržet dokonalý přehled a řád,“ popisuje detaily designérka.

Exit mobile version